O armată europeană sperie Moscova

La doar patru zile de la semnarea Tratatului dintre Germania și Franța, denumit și noul Acord de la Elysee, unde cei doi lideri europeni, cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Emmanuel Macron, au pledat pentru intensificarea coeziunii comunitare şi crearea unei armate europene, propaganda rusă reacționează.

 

O Europă unită, cu o armată europeană puternică, este coșmarul Federației Ruse

O Europă unită, cu o armată europeană puternică, este coșmarul Federației Ruse, deoarece ar zădărnici planurile liderului de la Moscova de a recâștiga influența și teritoriile din centrul și estul continentului, pierdute în anul 1990.

Jurnaliștii de la Sputnik publică un material, în stilul lor, promovând desființarea Uniunii Europene, încercând să influențeze partidele eurosceptice din cele două țări să se unească pentru dezbinare. Da, rușii doresc un front comun și chiar formarea unui bloc al euroscepticilor la viitoarele alegeri europarlamentare.

Semnarea Tratatului dintre Germania și Franța, denumit și noul Acord de la Elysee, de cei doi lideri europeni, cancelarul Angela Merkel şi preşedintele Emmanuel Macron, sursa foto: youtube.com

 

Relația Franța – Germania, una de succes

Exemplul relației dintre Franța și Germania, două popoare care s-au gazat și măcelărit în cele două războaie mondiale, este unul european modern, în care populația actuală din cele două țări învață din cruzimile trecute și merg mai departe, fără resentimente, pentru un viitor comun prosper.

Succesul acestei relații între două popoare rivale de secole se datorează, în primul rând, mesajului politic moderat și programelor educaționale. De la lansarea Acordului de la Elysee, în anul 1963, aproape 9 milioane de tineri au studiat pentru o perioadă în țara vecină.

În acest context, ne frapează diferența dintre mesajul european, care îndeamnă la toleranță și uniune, și cel rusesc, care militează pentru ură și dezbinare.

 

România are o responsabilitate imensă

Viitoarele alegeri pentru Parlamentul European vor fi un front de luptă în războiul informațional declanșat de Federația Rusă, unde va folosite vasta rețea de presă de stat, sutele de conturi din rețele de socializare și politicienii și influencerii de pe statele lor de plată.

Au fost deja trase mai multe semnale de alarmă în acest sens, o responsabilitate imensă fiind chiar pe umerii politicienilor români pe timpul deținerii Președinției Consiliului UE de a combate propaganda și a informa corect publicul european.

Lasă un răspuns