Militarii chinezi au probleme în asimilarea noilor tehnologii

Pentru prima dată, oficiali chinezi au recunoscut că militarii lor au probleme în asimilarea noilor tehnologii, într-o știre apărută la televiziunea de stat chineză CCTV și preluată de publicația Global Times.

Este vorba de nereușita unei brigăzi de elită a armatei chineze, care într-un scenariu de luptă desfășurat în Poligonul Zhurihe, nu a reușit să-și înfrângă oponenții, chiar dacă aveau în dotare performantele tancuri 99A, complet digitalizate și interconectate.

 

Militarii chinezi nu reușesc să țină pasul cu tehnologia

 

Jurnalistul chinez a luat interviu comandanților de batalioane care au explicat că eșecul s-a datorat în primul rând faptului că militarii, care cunosc foarte bine vechile tipuri de tancuri, încă nu au reușit să stăpânească complet noua tehnologie.

Un alt neajuns ar fi venit de la neajustarea prevederilor tactice cu posibilitățile noilor tehnologii, care pot angaja lupta de la distanțe mult mai mari.

Se revine la ideea de bază a luptei, unde armele singure nu pot câștiga războaie, dar militarii foarte bine pregătiți, echipați și motivați, pot.

 

 

Lasă un răspuns