Noua armă de asalt pentru militarii români

Ministrul economiei a anunțat că firma italiană Beretta va realiza, începând cu această toamnă, la Plopeni, noua armă de asalt pentru armata română.

Firma italiană Beretta are în producție trei arme de asalt, toate foarte bune în comparație cu pistolul mitralieră românesc care provine din celebra AK-47, o armă dezvoltată de armata sovietică la finalul anilor 40.

 

Beretta ARX200
Beretta ARX100
Beretta ARX160

 

 

 

 

 

Uzina Mecanică Plopeni a realizat, încă de la înființare, elemente de muniție, în special de artilerie, iar conform spuselor oficialului român a fost aleasă expres de firma italiană.

Acest proiect vine după ce de aproape 10 ani, MApN are un proiect prioritar de cercetare dezvoltare a unei noi arme de asalt, cal 5,56 mm, împreună cu societățile Cugir și Sadu, fără un rezultat concret.

În continuare, ministerele Economiei și Apărării ar trebui să inițieze o hotărâre de guvern pentru a crea cadrul legal necesar pentru începerea producției. O primă comandă ar putea depăși 50.000 de unități pentru a dota cu noua armă militarii de la categoriile de forțe și comandamentele de sprijin.

One Comment

  1. Marcel Boscor

    Sa dea al’de sus sa nu aiba nevooe sa o foloseasca! Dar acum felicitari.ministerului apararii ca se gandeste sa relanseze industria de aparare! Poate ii vine mintea cea de pe urma si la economie si industrie!

Lasă un răspuns