Misiunea din Mali din acest an, una dintre cele mai periculoase pentru forțele aeriene

Misiunea din Mali din acest an se anunță a fi una dintre cele mai periculoase pentru forțele aerieneÎn cei cinci ani de la lansarea ei, aproape 180 de membri ai trupelor ONU au fost uciși în diferite incidente. Mediul ostil deșertic și situația de securitate precară vor fi principalele provocări pentru piloții români.

 

România va participa în anul 2019, conform unei hotărâri CSAT de la finalul anului trecut, la misiunea multidimensională integrată ONU de stabilizare din Republica Mali (MINUSMA) cu un detaşament de elicoptere militare.

Operația din Mali ar fi a cincea misiune externă a forțelor aeriene române, dar și una dintre cele mai periculoase.

Detaliile misiunii ONU din Mali

În prezent, personalul ONU din Mali numără 15.500 de oameni, din peste 50 de state, dintre care 11.680 sunt militari și 1770 polițiști, ceilalți fiind civili, ofițeri de stat major sau voluntari. Bugetul misiunii ONU este de aproximativ un milliard de dolari pe an.

În cei cinci ani de misiune, aproape 180 de membri ai trupelor ONU au fost uciși. Situația de securitate în Mali s-a înrăutățit în ultimii ani din cauza creșterii numărului de atacuri ale grupurilor islamiste asociate cu gruparea teroristă Al-Qaeda asupra forțelor guvernamentale și ONU.

MINUSMA a început pe 25 aprilie 2013, sub Rezoluția 2100 a Consiliului de securitate, având principala misiune stabilizarea țării după Rebeliunea tuaregilor din anul 2012, când insurgenții din nord, printre care și o grupare Al-Qaeda,  au preluat controlul regiunilor Gao, Kidal și Timbuktu, care reprezintă doua treimi din suprafața țării, cu doar 10% din populație.

Harta Mali. Sursa foto: www.gov.uk/foreign-travel-advice/mali

Elicopterele IAR-330 SOCAT ar putea fi folosite de piloții români

O altă provocare pentru forțele aeriene va fi și operarea elicopterelor într-un mediu ostil, total diferit față de țara noastră, partea de nord a țării africane făcând parte din Deșertul Sahara.

Este posibil ca forțele aeriene să opereze elicopterele IAR-330 SOCAT, care au fost folosite și în misiunea ALTHEA din Bosnia și Herțegovina în urmă cu 14 ani.

Această variantă include un nou sistem de armament si avionică, fiind mai bună în condiții vitrege de teren și vizibilitate.

Programul SOCAT a cuprins 25 de aparate, s-a desfășurat în perioada 1996 – 2005 și au fost parteneri în derularea lui Ministerul Apărării Naţionale, SC IAR SA Braşov şi Elbit Systems.

IAR-330 SOCAT. Sursa foto: facebook fortele aeriene romane

Misiunile piloților români din Mali

În Mali, aviatorii români vor executa misiuni de transport materiale și personal, evacuare medicală, recunoaștere, supravegherea căilor de comunicații rutiere etc.

În situații deosebite, ar putea participa și la alte misiuni, cum ar fi transportul VIP-urilor.

Alte misiuni externe ale forțelor aeriene

Misiunea din Mali ar fi a cincea pentru forțele aeriene. Prima participare a piloților militari într-o misiune externă s-a realizat în anul 2005, în operaţia ALTHEA a Uniunii Europene din Bosnia și Herţegovina, unde au participat două detaşamente a câte 42 de militari şi patru elicoptere IAR – 330 SOCAT.

În perioadele 1 aprilie – 1 august 2006 și aprilie 2011 – aprilie 2012 militari ai forţelor aeriene au preluarea conducerea Aeroportului Internaţional Kabul (KAIA) în numele României, ca naţiune conducătoare.

În anul 2007, pentru o perioadă de trei luni, august – octombrie, poliţia aeriană în Lituania, Estonia şi Letonia a fost asigurată de patru aeronave MiG-21 LanceR românești în cadrul operației Baltica.

 

România dorește să cumpere elicoptere noi

România intenționează ca în viitor să achiziționeze noi elicoptere pentru forțele aeriene și să introducă pentru prima oară elicoptere și la forțele terestre.

Cu toate că procedura de achiziție nu a fost lansată, trei mari companii, două din SUA – Bell Helicopter și Sikorsky care fabrică Black Hawk și una din Franța – Airbus, și-au anunțat dorința de a participa la o eventuală licitație.

One Comment

  1. O misiune de asemenea natura presupune un intreg departament de logistica si mentenanta, nu doar piloti. Cred ca ati vrut sa spuneti MILITARII ROMANI!

Lasă un răspuns