Suspendarea procesului de achiziție a corvetelor ar putea avea legătură cu scandalul numirii noului șef al armatei

Deoarece suspendarea procesului de achiziție a celor patru corvete vine imediat după scandalul numirii noului șef al Statului Major al Apărării, sunt îndreptățite întrebările dacă există vreo legătură între cele două evenimente și dacă oficialii militari și civili pot face față tentațiilor și presiunilor în cazul licitațiilor cu sume fabuloase

 

 Cât de departe merge controlul politic al armatei?

Nu de puține ori i-am auzit pe ofițerii apropiați de șeful Statului Major al Apărării spunând că reprezentanții politicului pun presiune pentru o anumită conduită și, în caz contrar, amenință cu împotmolirea unor proiecte, în special cele de achiziție.

Așa că revine firesc întrebarea dacă nu cumva și această decizie bruscă de suspendare a licitației celor patru corvete ține de acest registru, eventual pentru a-i forța mâna generalului Ciucă să își dea demisia și a muta disputa dintre ministrul apărării și președinte la un alt nivel?

Chiar dacă la prima vedere cele două evenimente nu ar avea legătură, trebuie să ne aducem aminte că pentru prima dată informații din dosarul de achiziție au apărut într-o publicație franceză pe 20 decembrie, după finalizarea procedurii, dar decizia de suspendare a licitației și de sesizare a Parchetului Militar s-a făcut după aproape o lună și după izbucnirea conflictului în urma prelungirii mandatului generalului Ciucă de către președintele Iohannis.

Licitația pentru cele patru corvete a fost lansată în luna martie, având termenul de finalizare 2 octombrie, prelungit până pe 15 noiembrie, după care s-a făcut și un audit.

 

Ministerul Apărării Naționale este așteptat cu explicații suplimentare

Tocmai din această cauză, pentru a lămuri toate semnele de întrebare și a elimina diferitele speculații, Ministerul Apărării Naționale ar trebui să explice când au apărut primele informații ce duceau la nevoia de sesizare a parchetului, la ce făceau referire și cât de grave erau acestea.

Un alt detaliu care trebuie argumentat este faptul că s-a luat decizia suspendării licitației când aceasta era deja finalizată, teoretic, din 15 noiembrie.

Aceste lămuriri sunt importante și pentru a arăta buna intenție a instituției militare în derularea unor programe majore viitoare de înzestrare prin licitație.

 

Pot oficialii civili și militari să facă față tentațiilor și presiunilor în cazul licitațiilor cu sume mari?

Achiziția corvetelor este prima încercare a MApN de a cumpăra armament scump prin licitație, după ce celelalte echipamente esențiale (două fregate, 12 aeronave F-16, sistemele Patriot și HIMARS și transportoarele Piranha 3 și 5) s-au făcut toate fără competiție, majoritatea prin procedură guvern-la-guvern.

Din această cauză, pentru procedurile de achiziție ce implică costuri cu foarte multe zerouri, se pune și întrebarea firească dacă oficialii civili și militari de la MApN pot face față tentațiilor și presiunilor evidente din partea grupurilor de interese apropiate firmelor și eventual pot aduce și o parte însemnată din aceste sume înapoi în economia românească prin offset.

 

Modernizarea forțelor navale și aeriene ar trebui să fie urgentată, nu întârziată

În lipsa unei granițe terestre cu Federația Rusă, principalele amenințări din est sunt cele aeriene și pe mare, unde, de altfel, se întâmplă și cele mai multe incidente și șicanări între forțele NATO și cele ruse, iar modernizarea forțelor navale și aeriene ar trebui să fie urgentată, nu întârziată.

În acest moment, marina militară are patru corvete (260, 263, 264 și 265) din perioada 80-90, având în jur de 30 de ani vechime, fiind depășite din punct de vedere tehnologic. În contractul de achiziție al corvetelor ar fi intrat și modernizarea celor două fregate T 22 R, construite în anii 80 și cumpărate de la britanici în 2003. A treia fregată, Mărășești, a intrat în dotarea forțelor navale în anul 1985, fără modernizări majore recente.

Nici la nivelul forțelor aeriene nu stăm foarte bine, completarea primei escadrile de avioane F-16 cu încă cinci aeronave a bătut pasul pe loc, la fel și demersurile pentru procurarea celei de-a doua escadrile.

 

Sursa foto: www.mapn.ro, fotograf Valentin Ciobîrcă, autoevaluarea MApN, februarie 2017

Lasă un răspuns