Ce corvete vor avea forțele navale române

Conform declarațiilor ministrului apărării, Gabriel Leș, pe 12 ianuarie este termenul la care se va lua o decizie în cazul achiziției celor patru corvete și ar fi de preferat să se anunțe firma câștigătoare, în baza procesului de licitație care a durat aproape un an, în locul unei alte amânări, care ar ridica serioase semne de întrebare.

Sunt trei firme care se bat pentru contractul estimat la 1,6 miliarde de dolari: Naval Group din Franța – are un parteneriat cu Șantierul Naval Constanța, Damen din Olanda – are șantierele navale din Galați și Mangalia și Fincantieri din Italia – are șantierele navale din Brăila și Tulcea.

Detalii despre specificațiile tehnice ale acestor nave: https://global-def.com/2018/10/25/procedura-pentru-inzestrarea-fortelor-navale-cu-patru-corvete-pe-ultima-suta-de-metri/

Informații confidențiale apărute în presă

Încă de la finalul anului trecut a apărut în publicația franceză ”La Tribune” un articol în care redactorul șef pentru industrii și sevicii, Michel Cabirol, atrăgea atenția asupra intervenției unor oameni politici români în favoarea unui competitor. Jurnalistul a dezvăluit și sumele care ar fi fost licitate de cele trei companii (1,2 miliarde de Naval Group, 1,25 miliarde de către Damen și 1,34 miliarde de compania Fincantieri).

Oficialii români nu au confirmat, dar nici nu au dezmințit sumele apărute în ziarul francez. Dacă sumele sunt reale, este un precedent periculos când informații confidențiale din dosarul de licitație apar în presă, lucru ce ar putea compromite chiar procedura de achiziție.

O nouă amânare ar fi greu de explicat

În acest moment, marina militară are patru corvete (260, 263, 264 și 265) din perioada 80-90, având în jur de 30 de ani vechime. Tocmai durata mare de viață a acestora, țănând cont că fabricarea și intrarea în serviciu a noilor nave va dura în jur de șapte ani, face ca amânarea deciziei de cumpărare a corvetelor să fie una greu de explicat.

În contract intră și modernizarea celor două fregate T 22 R, cumpărate de la britanici în 2003 și care nici până astăzi nu au fost dotate cu sisteme anti-navă și anti-aeriene. Cumpărarea lor a fost urmată de un mare scandal de corupție, fapt ce a și inhibat viitoarele acțiuni de modernizare.

A treia fregată, Mărășești, a intrat în dotarea forțelor navale în anul 1985, fără modernizări majore recente.

Principalele misiuni ale fregatelor și corvetelor

Misiunile principalelor nave de luptă ale marinei militare române sunt: combaterea terorismului naval, a pirateriei şi interzicerea traficului ilicit de substanţe sau mărfuri periculoase; căutarea şi salvarea pe mare; acţiuni de asistenţă umanitară; protecţia căilor de comunicaţii, a porturilor şi a navelor de transport cu încărcături importante, a platformelor de exploatare petrolieră şi a activităţilor de exploatare a resurselor în zona maritimă economică exclusivă; participarea la operaţiuni de interdicţie maritimă; participarea la misiuni pentru evacuarea pe mare a cetăţenilor români din străinătate sau din anumite zone de risc; lovirea navelor de suprafaţă inamice cu rachete; căutarea, descoperirea şi atacul submarinelor inamice; participarea la misiuni internaţionale, umanitare şi de menţinere a păcii.

Situație tensionată în Marea Neagră

În prezent, regiunea extinsă a Mării Negre este caracterizată de acţiunile de încălcare a normelor de drept internaţional, prin punerea în discuţie a ordinii internaţionale, conservarea conflictelor îngheţate şi intensificarea prezenţei militare. Forțele ruse au pătruns ilegal în două state riverane, Georgia și Ucraina, unde au ocupat teritorii și au desfășurat trupe și hărțuiesc continuu navele militare aliate pe timpul misiunilor și exercițiilor în apele internaționale.

Pentru îndeplinirea misiunilor în acest context politico-militar dificil,  forţele navale române trebuie să dispună de o structură de forţe modernă, credibilă şi echilibrată în raport cu forţele navale ale celorlalte state riverane Mării Negre.

Cele mai eficiente nave de luptă de suprafaţă în zona de litoral sunt navele din clasa ”corvetă”, cu deplasament mediu, capabile să îndeplinească întreaga gamă de misiuni în Marea Neagră şi în afara acesteia, având o autonomie corespunzătoare şi calităţi nautice care să le permită executarea acţiunilor inclusiv în condiţii hidro-meteorologice dificile.

 

Lasă un răspuns