Forțele NATO din Afganistan au un nou comandant. A coordonat unități de forțe speciale

Generalul Austin S. Miller este noul comandant al misiunii NATO Resolute Support din Afganistan. Miller este un general al forțelor terestre americane, de patru stele, și a fost înainte comandantul Comandamentului Întrunit al Forțelor pentru Operații Speciale, ceea ce înseamnă că are o experiență vastă în misiuni contra terorismului.

Misiunea NATO din Afganistan, Resolute Support,  a înlocuit, în anul 2015, misiunea ISAF.  Principalele atribuții ale forțelor NATO sunt de asistență, consultanță și instruire a forțelor de securitate afgane.

Generalul Austin S. Miller(stanga) este noul comandant al misiunii NATO Resolute Support/ Sursa: NATO

În Afganistan, sunt peste 16.000 de militari din țări membre NATO și partenere, cei mai mulți din SUA, aproximativ 8.500. România are desfășurați aproximativ 700 de militari, ocupând un locul cinci printre țările contributoare, cu mai mulți soldați decât țări mult mai puternice, cum ar fi Marea Britanie sau Turcia.

Cu toate eforturile Alianței, regiuni întregi, peste o treime din teritoriul afgan, sunt sub controlul insurgenților, iar pe termen scurt nu se văd progrese semnificative.

La ultimul Summit NATO, din iulie anul curent, din Bruxelles, s-a discutat despre creșterea numărului de soldați NATO, oficialii români declarând că vor suplimenta numărul de militari în această misiune.

Biografia generalului Generalul Austin S. Miller poate fi consultată AICI

Lasă un răspuns