Interviu cu Didier Philippe, vicepreşedintele MBDA, cel mai mare producător de rachete european.” Am solicitat amendarea proiectul de lege pentru cumpărarea de către MApN a bateriilor de coastă”/ Partea I

Mai multe companii din lume sunt interesate de proiectul lansat de MApN pentru cumpărarea bateriilor de coastă, echipamente care să crească gradul de siguranță la Marea Neagră. Printre firmele interesate este și compania MBDA, cel mai mare producător de rachete din Europa şi numărul 2 mondial.

Didier Philippe, vicepreşedintele MBDA, spune că acest proiect este strâns legat de achiziţia celor patru corvete. Motivul este simplu, spune el, ”nu se justifică existența unor tipuri de armament diferite”

Reprezentantul MBDA spune că proiectul inițial pentru cumpărarea de baterii de coastă a fost făcut  în aşa fel încât nu permite calificarea companiei sale în competiţie. Compania   trimis amendamente la Ministerul Apărării. România alocă un buget de peste 130 de milioane de euro pentru acest program.

 

Didier Philippe: Există o legătură foarte strânsă între programul pentru achiziția corvetelor și cel al bateriilor costale. Nu are rost să ai sisteme diferite pentru cele două. Procedura pentru achiziția corvetelor a început și cuprinde modernizarea celor două fregate. Aceleași rachete ar trebui să fie și pe corvete, și pe fregate, iar pentru protejarea anti-navă, pe bateriile costale.

Procedura nu a început încă formal. Sunt în proces de pregătire și aprobare a proiectului de lege pentru selectarea companiilor care  să intre în competiție. În mod evident, nu sunt foarte mulți specialiști în acest domeniu, în lume.

MBDA, cu EXOCET, este una dintre firmele cu cea mai mare experienţă. Am vândut mai mult de 500 de rachete. Am produs 400 și suntem în proces de producție pentru încă 100. Le-am vândut către 11 forțe navale din lume și sunt folosite pe 60 de tipuri diferite de nave, corvete sau fregate. Avem experienţă și în zona bateriilor costale. Sunt două țări NATO care operează EXOCET. Au acum varianta Block 2, dar este în proces de modernizare pentru Block 3.

Am câștigat acum doi ani o competiţie internațională importantă și suntem în proces de producție și livrare. Am primit deja 150 de milioane de euro pentru acest program. Noi, MBDA, suntem soluția de bază și pentru corvete. Suntem propuși de Naval Group, dar și de Fincantieri. Suntem calificați și pentru navele produse de Damen. Dar, din anumite motive, ei au propus și soluții alternative.

Când a fost  redactat proiectul pentru bateriile de coastă, acesta avea condiții care, dincolo de toate calificările pe care le avem, nu ne permiteau calificarea. Prin intermediul avocaților noștri , am trimis  amendamente pe text pentru a putea participa la competiţie. Personal, am primit asigurări de la ministrul Apărării Mihai Fifor că nu a fost absolut nicio intenție de a înlătura cel mai importat producător de rachete din Europa, principalul specialist în rachete anti-navă din lume.

Trebuie să vedem modificarea proiectului pentru a avea încredere 100%. Eu am încredere că amendamentele făcute au logică și sunt legitime.

GDN: Care a fost concret problema cu acel proiect?

Didier Philippe: Nu ținea cont de același tip de lansatoare de pe nave, ci numai de cele de pe bateriile costale. Nu lua în considerare produsele aflate în producție, ci doar pe cele livrate într-o anumită perioadă de timp. Cele aflate în uz astăzi ar fi trebuit livrate mai devreme, cele care sunt în producție nu sunt încă livrate, cele care sunt livrate pentru navă nu sunt luate în considerare. Practic, a fost eliminat tot din competiție, probabil dintr-o eroare, nu vreau să spun că a făcut cineva asta cu intenție.

Despre MBDA

MBDA a înregistrat o creştere a comenzilor care au atins în 2017 valoarea de 5 miliarde de euro, în timp ce veniturile s-au ridicat la 3,1 miliarde de euro. Până la 31 decembrie 2017, comenzile primite de companie au atins un nivel record de 16,8 miliarde de euro, oferind grupului o perspectivă de creştere susţinută în următorii cinci ani, potrivit unui comunicat al companiei.

În 2017, comenzile de export (2,6 miliarde de euro) au depăşit din nou comenzile primite din ţările de provenienţă ale companiei (1,6 miliarde euro). 

Comenzile de export în 2017 au inclus contracte cu Qatarul pentru baterii de coastă MCDS şi dotarea cu armament a corvetelor Fincantieri, fără să punem la socoteală armamentul Typhoon pentru Qatar, un contract care este de așteptat să înceapă în 2018. Alte contracte majore câştigate în 2017 includ sistemele VL MICA pentru corvetele GoWind în Egipt, Sea Ceptor pentru fregatele Type 23 în Chile şi Marte pentru patrulele rapide din Emiratele Arabe Unite.

Lasă un răspuns