ANALIZĂ | Toamna se numără contractele din apărare și banii încasați de firmele producătoare de armament

Vara este pe sfârșite și încă nu au apărut informații noi despre achizițiile de tehnică și echipamente militare pentru anul acesta. Ținând cont că din 2017 România alocă doi la sută din PIB pentru înzestrare, iar până în prezent a făcut deja plăți de peste un miliard de euro, în special pentru primele sisteme HIMARS și Patriot și primele transportoare Piranha, interesul marilor producători de armament pentru noile achiziții este unul destul de mare.

Noile nave militare ar putea fi realizate într-unul din șantierele din Galați, Constanța, Brăila sau Tulcea

Ministrul apărării, Mihai Fifor, a subliniat, la bilanțul instituției din această săptămână, că 2018 este anul forțelor navale și se așteaptă finalizarea procedurii competitive de achiziție a celor patru corvete, la o sumă estimată de 1,6 miliarde de euro. Cel puțin trei mari companii din domeniul construcțiilor de nave, Damen (Olanda), Naval Group (Franța) și Fincantieri (Italia) sunt interesate să ia parte la acest festin financiar, toate având relații de afaceri cu șantiere navale din România – Galați, Constanța, Brăila și Tulcea.

Deoarece viitorul contract va avea prin offset modernizarea celor două fregate, e posibil ca firma câștigătoare să subcontracteze către altă companie acest serviciu. Cele două fregate au fost cumpărate în anul 2003, cu echivalentul a aproape 200 de milioane de euro și trebuiau modernizate în anul 2008,  dar din cauza  lipsei fondurilor, modernizarea lor s-a tot amânat.

Tot pentru forțele navale s-a lansat și achiziția sistemului mobil de lansare rachete anti-nava, cu o sumă estimată la aproximativ 140 milioane de euro, unde vom vedea ce companii sunt interesate, probabil cele care vor echipa cu astfel de rachete navele de luptă.

Ministrul Fifor a spus, cu ceva timp în urmă, că marinarii români vor avea și trei submarine, dar nu au fost făcute publice alte date, așa că este prematur să vorbim de achiziția acestora și firmele care se vor înscrie în cursă.

Toate aceste echipamente sunt importante și vitale pentru forțele navale române, în condițiile complicării tot mai mult a situației de securitate din regiunea Mării Negre, unde avem o Rusie tot mai agresivă și o colaborare mult prea strânsă între Turcia-stat NATO și Federația Rusă. Dacă ne referim numai la contextul unor viitoare exploatări de hidrocarburi din zonă, tragem rapid concluzia că interesul nostru major e asigurarea unei stabilități solide, propice dezvoltării economice a regiunii.

La Aerostar Bacău ar putea fi reparate avioanele F-16, iar la IAR Brașov ar putea fi realizate elicoptere de atac și transport

Și forțele aeriene române își doresc cât mai repede completarea primei escadrile de aeronave F-16 Fighting Falcon cu încă cinci aeronave și putem primi cât mai curând informații oficiale despre această achiziție. Deoarece au început discuțiile cu Guvernului Portughez, afirmație făcută tot de Mihai Fifor, firmele beneficiare pentru eventuale modernizări și reparații ale acestor aeronave vor fi alese, în principal, de către portughezi. Din păcate, la această achiziție sunt șanse minime pentru contracte de offset, dar cel mai probabil va fi realizată o unitate de mentenanță a avioanelor F-16 la Aerostar Bacău.

F16

Ținând cont că poliția aeriană este cea mai importantă misiune de luptă a militarilor români pe timp de pace, iar apărarea spațiului aerian al României se face acum cu bătrânele MiG-uri, în colaborare cu forțe aeriene aliate, prin rotație – acum britanicii, vedem clar urgența acestei achiziții.

IAR Brașov ar putea produce noile elicoptere ale armatei

România vrea să cumpere și 45 de elicoptere de atac și transport, iar firmele Bell și Airbus sunt interesate de construirea acestora. Deoarece, probabil, suma ar depăși 200 de milioane de euro, ca această achiziție să fie perfectată anul acesta trebuie să se ceară în prealabil aprobarea Parlamentului. Reprezentanții României au spus că parte din elicoptere ar urma să fie realizate la IAR Brașov.

Peste 13.000 de autocamioane militare ar putea fi construite în România

Tot anul acesta, MApN vrea să înceapă și procedurile pentru achiziția a peste 3.000 de autocamioane, până în anul 2026, costul total fiind de peste 700 de milioane de euro, avînd deja aprobarea Parlamentului. Deoarece necesarul total de astfel de mijloace auto depășește 13.000 de unități, se anunță o competiție strânsă între firmele interesate. Anul trecut, MApN a cumpărat 173 de camioane de la Iveco, fără clauze speciale de offset.

Uzina Mecanică din București, singura companie românească beneficiară pînă acum de pe urma marilor contracte din apărare

Din toată această mare placintă financiară, o felie, cam subțire ce-i drept, va merge anul acesta și la o firmă românească, Uzina Mecanică din București, unde se modernizează o hală pentru a fi produse/asamblate transportoarele 8×8 Piranha.  Aici va începe, încă din anul acesta, producția a șase transportoare, din primul lot de 36, destinate forțelor terestre și se va construi și o facilitate de mentenanță și simulatoare.

Acordul cadru a fost semnat cu firma General Dynamics, pentru 227 transportoare blindate, pe o perioadă de 6 ani, în valoare 1 miliard de euro, iar prima plată, de peste 140 de milioane de euro, s-a făcut deja.

Marile contracte încheiate deja nu au offset

În anul 2017 și primele luni ale lui 2018, MApN a semnat contracte pentru achiziția de sisteme de rachete Patriot de la firma Raytheon și HIMARS de la Lockheed Martin, în valoare totală de 4 miliarde dolari, respectiv 1,25 miliarde dolari, fără clauze de offset, dar cu posibilitatea ca, pe viitor, unele componente ale echipamentelor Patriot să fie făcute în România.

Să sperăm că viitoarele acorduri și contracte de achiziții vor aduce mai multe oportunități de afaceri industriei autohtone de apărare și nu numai, așa cum de altfel e trecut și în programul de guvernare, unde e specificat că 75 la sută din investițiile în noile echipamente se vor găsi în contracte de offset sau alte surse de venituri pe teritoriul României.

Lasă un răspuns