Ministrul britanic al Apărării vine astăzi în România

 Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, face astăzi o vizită oficială în România. El va susține declarații de presă comune cu omologul său român, Mihai Fifor. Apoi, oficialul britanic va merge la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, acolo unde se află peste 150 de soldați ai Regatului Unit, parte a misiunii de Poliție Aeriană. 

Gavin Williamson este ministru al Apărării din noiembrie 2017. Predecesorul său, Sir Michael Fallon, a demisionat în urma unor acuzații de gesturi nepotrivite făcute la adresa unei jurnaliste. 

Williamson este membru al partidului Conservator, are 42 de ani, este căsătorit și are doi copii.

 Ministrul britanic al apărării, Gavin Williamson (Stanga)

”Un detașament britanic format din aproximativ 160 de militari (piloți și personal tehnic) execută, în perioada 1 mai – 31 august, misiuni de poliție aeriană întărită cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române. Este a doua oară când un detașament britanic este dislocat în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru misiuni de poliție aeriană împreună cu FAR, primul fiind dislocat în perioada 1 mai – 31 august 2017.

Eurofighter Typhoon,

               Poliția aeriană întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru asigurarea integrității spațiului aerian al Alianței. Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea și adaptarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre forțele aeriene române și britanice.

               Dislocarea avioanelor Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii în România demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate”, se arată într-un comunicat al MApN

Lasă un răspuns