România se oferă să acorde sprijin Greciei pentru stingerea puternicului incediu din jurul Atenei. Armata are avioane pregătite pentru astfel de situații

Guvernul României a transmis un comunicat de presă prin care anunță că ministrul român al Apărării se află în legătură cu omologul grec pentru a oferi sprijin în eforturile de a stinge cumplitul incendiu care a curmat deja viața a 50 de oameni.” Premierul României a exprimat disponibilitate pentru acordarea neîntârziată de sprijin și suport Republicii Elene pentru a depăși cu bine această tragică situație” se arată în informarea transmisă de Palatul Victoria.

Forțele Aeriene Române au în dotare avioanele de transport de tip C27 J Spartan care pot fi dotate cu sisteme pentru stingerea incendiilor de vegetaţie.

În configurația pentru stingerea incendiilor, avioanele Spartan, aflate la la Baza Militară 90 Otopeni, pot transporta patru containere speciale din carton, care pot să suporte o cantitate de 1000 de litri de apă fiecare. În total, un sigur avion poate să ducă 4.000 de litri de apă deasupra zonei afectate de incendiu. Apoi, în funcție de intensitatea focului, containerele de carton pline cu apă pot fi lansate, la distanță de câteva secunde, peste zona incendiată.

Avionul C-27 J Spartan, echipat în configurație pentru stins incendii, a fost folosit pentru prim dată anul trecut, în august, la stingerea unui incendiu care cuprinsese aproximativ trei hectare dintr-o pădure de foioase din apropierea localităţii Sviniţa, din judeţul Mehedinţi.

Foto: MApN

Lasă un răspuns