MIG-urile 21 Lancer zboară din nou, la două săptămâni de la accidentul aviatic în care a murit un pilot

MIG-urile 21 Lancer au primit astăzi undă verde pentru zbor. Comisia de anchetă din Ministerul Apărării Naționale a terminat raportul preliminar făcut după tragedia aviatică din 7 iulie de la Baza Borcea. Concluziile nu au fost făcute decomandată publice. Acest raport trebuie să primească mai întâi viza ministrului Mihai Fifor.

Foto* Forțele Aeriene Române/Facebook

La doar 36 de ani, pilotul Florin Rotaru și-a pierdut viața după ce MIG-ul 21 Lancer pe care îl pilota s-a prăbușit foarte aproape de locul unde se desfășura un spectacol aviatic. Anchetatorii au luat în calcul toate variantele posibile, inclusiv o eroare de pilotaj.

După astfel de incidente, toate avioanele sunt consemnate la sol și verificate tehnic. În cazul de față, tehnicienii MApN nu au găsit probleme la celelalte avioane MIG 21.

Resursa de zbor a acestui avion de vânătoare de producție sovietică se apropie de final. Specialiștii spun că se vor mai putea ridica de la sol cel mult până în 2025.

România a început un proces de modernizare a Forţelor Aeriene prin înlocuirea MIG-ului cu F16. Au fost cumpărate 12 avioane de producție americană de la Forțele Aeriene ale Portugaliei și urmează să mai fie achiziționate încă 5, potrivit unui anunț făcut de conducerea MApN.

Statisticile arată că în ultimii 28 de ani, 24 de avioane MIG s-au prăbușit, cauzele fiind de natură tehnică sau erori de pilotaj.


Citește și: 

ULTIMA FOTOGRAFIE. Viața, pasiunile și povestea lui Florin Rotaru, pilotul de 36 de ani care a murit ieri în accidentul din Bărăgan

 

Lasă un răspuns