VARD (Fincantieri), deținătorul șantierelor navale de la Tulcea și Brăila, a încheiat un contract pentru construcția unei nave uriașe de expediţie de lux

Vard Holdings Limited, unul dintre principalii proiectanţi şi constructori de nave specializate la nivel mondial, anunţă un nou contract pentru proiectarea și construirea unei nave de expediție de lux pentru compania germană Hapag-Lloyd Cruises. Noua navă de expediție va face parte din seria Hapag-Lloyd Cruises HANSEATIC, împreună cu cele două nave pe care VARD le are deja în construcție pentru compania din Germania. 

Dl. Roy Reite, CEO și director executiv VARD, a declarat: „Este încurajator să vedem clienți care se întorc la noi, cum ar fi Hapag-Lloyd Cruises, şi care atestă calitatea navelor și a serviciilor noastre. În prezent, avem două nave în construcție care urmează să fie livrate către Hapag-Lloyd Cruises în 2019 și este o onoare pentru noi să primim acest nou contract pentru nava destinată expedițiilor de lux”.

Noul vas de croazieră va avea aproximativ 16.000 de tone, o lungime de aproximativ 139 de metri și o lățime de 22 de metri. Nava are șapte punți pentru pasageri, cu o capacitate de cazare pentru 230 pasageri în cele 120 de cabine și apartamente. La fel ca şi celelalte nave din această serie, noua navă va dispune de facilități de lux. Seria HANSEATIC dispune de parc acvatic de agrement, zone moderne cu spa şi fitness.

Livrarea noii nave este programată la Vard Langsten, în Norvegia, în prima parte a anului 2021. Coca va fi construită de VARD în România.

Hapag-Lloyd Cruises este o companie pentru care progresul este o tradiţie. Deținută de TUI Group – lider mondial în domeniul turismului integrat, cu sediul în Hamburg, Germania – compania este principalul furnizor de nave în segmentele turism de lux şi expediţii, din regiunea vorbitoare de limbă germană. La 127 de ani de la inventarea conceptului de croazieră, Hapag-Lloyd Cruises continuă o tradiție de inovare pe piața croazierelor, oferind pasagerilor nave remarcabile în clasa lor şi expediții interesante în întreaga lume. www.hl-cruises.com

Activarea contractului stă sub rezerva ridicării anumitor condiţii.

Contractul a intrat în circuitul intern al companiei. Nu este de așteptat ca acesta să aibă vreun impact asupra câștigurilor per acțiune sau asupra activelor tangibile nete per acţiune ale companiei, în actualul exerciţiu financiar. Niciunul dintre directori sau acţionarii decidenţi ai companiei nu au vreun interes, direct sau indirect, în contractul sus menţionat.

Grupul Fincantieri este mai mare angajator din industria navală din România. Lucrează direct și colaborează cu aproape 8000 de angajați. Firma a anunțat că vrea să construiască în România nave de croazieră, fabricate acum în Italia.

Lasă un răspuns