Ungaria comandă 20 de elicoptere H145M de la Airbus

Ministerul Apărării de la Budapesta a comandat 20 de elicoptere militare H145M echipate cu sistemul inovativ de management al armamentului HForce, comandă care se înscrie în programul de modernizare militară Zrinyi 2026.


H145M este un elicopter militar de dimensiuni medii, capabil să efectueze un spectru larg de misiuni cu o platformă comună, de la transport, SAR și medevac la cercetare militară. Acest elicopter de înaltă performanță, versatil, robust și fiabil poate fi echipat cu o gamă largă de echipamente și oferă o flexibilitate remarcabilă misiunii operatorilor militari. Considerată ca referință în versiunea sa civilă pentru organizațiile de aplicare a legii , H145 este în serviciul armatei americane, care operează versiunea UH-72A Lakota.


“Suntem onorați că putem fi din nou utili Ministerului Apărării, pe care astăzi îl salutăm în calitatea sa de nou client pentru elicopterele H145M. Această nouă comandă se înscrie în relațiile noastre excelente, bazate pe încredere, cu Forțele Armate Ungare, relații stabilite odată cu achiziționarea, anul trecut, a 2 avioane militare A319 pentru transportul trupelor.Echipa Airbus este recunoscătoare pentru încrederea continuă pe care Guvernul ungar o arată față de produsele noastre”, a spus Tom Enders, CEO Airbus.

Cu o greutate maximă la decolare de 3,7 tone, H145M poate să fie utilizat pentru o gamălargă de operațiuni, inclusiv transport de trupe, misiuni utilitare, supraveghere, salvare,recunoaștere armată și evacuare medicală.

Flota ungară va fi echipată cu un instalație fastroping, cameră de luat vederi de înaltă performanță, echipamente pentru controlul tragerii,protecție balistică precum și un sistem de contramăsuri electronice pentru a răspunde celor mai exigente cerințe operaționale.

H145M este un elicopter ușor, bimotor, testat, care a fost livrat pentru prima dată în 2015 Forțelor Armate germane, fiind ulterior comandat de Thailanda și de Republica Serbia. Maturitatea programului permite Airbus Helicopters să onoreze comenzile la timp și la costurile stabilite.

Disponibilitatea tehnică pentru misiune a elicopterelor H145M operaționale este de peste 95%. Dotat cu 2 motoare Arriel 2E produse de Safran, H145M este echipat cu un sistem de comandă complet digitală a motorului (FADEC) și avionică digitală Helionix. Aparatul include un pilot automat în 4 axe super-performant, care conferă mai multă siguranță și reduce munca pilotului. H145M este, de asemenea, cel mai silențios elicopter din clasa sa.

Lasă un răspuns