Sa-i cunoaştem! Echipa României la jocurile Invictus din Canada.

  1. Atletism

Mr. LAURENȚIU ȘERBAN, încadrat la Componenta pentru operaţii speciale din București.

Luptătorul a suferit o amputație la piciorul drept, în anul 2006, în Afganistan, în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat.

Pe timpul executării unei misiuni, transportorul amfibiu blindat, din fața vehiculului în care se afla Laurențiu, a inițiat  un dispozitiv exploziv improvizat și a luat foc. În încercarea de a-și  salva camarazii a iniţiat un alt dispozitiv exploziv improvizat.

Plt. HAMZA DORU, încadrat la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată ,,Sf.Andrei” din Galați

Luptătorul a fost rănit în anul 2008 în Afganistan când, pe timpul unei patrule pe autostrada Qalat-Kandahar, transportorul amfibiu blindat în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

 

 

Sg. BOGDAN DRAGOMIR, încadrat la Batalionul 620 Operații Speciale din Buzău.

Luptătorul a fost rănit în anul 2016, în Afganistan, pe timpul unei  misiuni de instruire a poliţiştilor afgani de insurgenţi în uniforma forţelor de securitate afgane. Bogdan a fost împușcat în umărul drept în urma unui atac cu armament ușor.

 

 

 

2. Ciclism 

  

adj.pr. COSTEL STANCIU, încadrat la Batalionul 630 Parașutiști din Bacău.

Luptătorul a fost grav rănit în anul 2012, în Afganistan, în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni în cadrul unui detaşament al Forțelor pentru Operatii Speciale. Militarul a suferit o amputație la piciorul drept.

 

adj. COSTINEL SLĂNICEANU, încadrat la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN din Câmpulung Muscel.

Luptătorul a fost grav rănit în anul 2006, în Afganistan, în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat. Costinel a fost internat în spital 6 luni, unde a suferit 14 operații. Timp de o lună a fost în comă. În prezent, poartă o proteză și și-a pierdut vederea la un ochi, iar chipul său încă mai poartă urme de schije.

 

maj. IRINEL MATEI, încadrat la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN din Câmpulung Muscel.

Luptătorul a fost rănit în anul 2008 într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 din Afganistan, la aproximativ 20 de kilometri de Qalat. Transportorul amfibiu blindat în care se afla a iniţiat un dispozitiv exploziv improvizat.  În urma incidentului, a suferit un politraumatism cranio-cerebral.

 

 

3.  Canotaj în sală (la simulator)

 

Lt. CIPRIAN IRICIUC, încadrat la Batalionul 17 Vânatori de Munte “Dragoş Vodă” din Vatra Dornei.

Luptătorul a fost rănit în anul 2015, în Afganistan, ca urmare a unui atac cu o mașină capcană pe timpul unei misiuni de patrulare în aria de responsabilitate. Aflat la a doua misiune în Afghanistan, Ciprian a rămas, în urma incidentului, cu o schijă în plămân.

 

 

maj. DUMITRU PARASCHIVA, încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte “Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș

Luptătorul a fost rănit în anul 2009, în Afganistan pe timpul unei misiuni a subunității de intervenţie rapidă. Aflat într-o patrulă mixtă împreună cu o echipă de geniști americani, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost atacaţi și cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. Dumitru a suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă.

 

4. Haltere

 

NICOLAE GRIGORE, încadrat la Detaşamentul de securitate pază şi intervenţie al Ministerului Apărării Naţionale din București.

Luptătorul a fost rănit în anul 2007, în Afganistan. Plutonul său a fost solicitat să intervină în sprijinul unei patrule americane prinsă într-o ambuscadă de către insurgenţi. Primul transportor amfibiu blindat din patrula românească a iniţiat un dispozitiv exploziv improvizat. În urma incidentului, Nicolae a suferit plăgi tăiate la umărul stâng și arsuri la nivelul toracelui.

 

Plt. adj. pr. EUGEN MĂNĂILĂ, încadrat la  Batalionul 620 Operații Speciale din Buzau,

Luptătorul a fost rănit în anul 2010, în Afganistan, în timp ce executa o  misiune de patrulare pe autostrada A1, Kabul-Kandahar.  Humvee-ul în care se afla Eugen  a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, la aproximativ 25 km sud-vest de Qalat, în provincia Zabul. A fost supus unui număr de şase operații și a stat şase luni într-un scaun cu rotile.

 

5. Tir cu arcul

 

Mr. EUGEN PĂTRU, încadrat la Centrul 84 Mentenanță din București.

Luptătorul a fost rănit în anul 2014, în Afganistan, într-un atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv.

În urma incidentului, a rămas fără muşchi la ambele gambe şi cu o paralizie completă la nervul sciatic.

 

 

Plt. IONUȚ BUTOI, încadrat la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN din Câmpulung Muscel.

Luptătorul a fost grav rănit în anul 2008, în Afganistan. În timp ce executa o misiune de patrulare pe autostrada Qalat – Kandahar, vehiculul a fost aruncat în aer de suflul unui dispozitiv exploziv improvizat. Explozia i-a provocat o fractură la coloană și, în prezent, folosește un scaun rulant pentru deplasare.

 

Col. AUGUSTIN PEGULESCU  este comandant al Centrului Militar Zonal Timiş.

Luptătorul a fost grav rănit în anul 2009, în Afganistan, pe timpul unei misiuni de recunoaștere a elementului de comandă – control în provincia Zabul. Humvee-ul în care se afla a inițiat un dispozitiv exploziv improvizat. În urma incidentului, i-a fost amputat piciorul stâng.

 

Col. (Rtr.) DORIN PETRUȚ

Luptătorul a fost rănit în anul 2007, în Irak, în urma unui atac cu foc indirect cu rachete. Protejând un coleg britanic, suflul și schijele exploziei l-au rănit la piciorul stâng.

 

 

 

 

6. Înot

 

maj. BIDA IONEL EUGEN, încadrat la Spitalul Militar de Urgență ,,Alexandru Gafencu” din Constanța.

Luptătorul a fost rănit în anul 2010, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare a Echipei  Operaţionale de Consiliere şi Legătură (OMLT), dislocată în provincia Zabul. Echipa mixtă româno-americană-afgană a fost atacată de insurgenţi cu foc de infanterie, Ionel suferind o  fractură multiplă a  tibiei drepte.

 

 

 

SUCCES!

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns