Cyber News: Follow-up | Tensiune la Doha. Anchetă FBI la agenţia oficială de presă. Ţările din Golf se delimitează de Qatar

FBI şi forţe din alte două ţări ajută la investigarea presupusului incident cibernetic de la agenţia oficială de presă din Qatar, care a generat tensiune între ţările din regiunea Golfului, au anunţat REUTERS şi AFP.

Sprijinul american ar fi fost solicitat oficial, echipa de specialişti lucrând direct cu Ministerul de Interne din Qatar la culegerea probelor, precizează o sursă apropiată anchetei pentru AFP. Rezultatul investigaţiei ar putea fi făcut public, în mod oficial, săptămâna aceasta.

Despre soarta agenţiei de ştiri nu există nicio informaţie oficială. Ultima activitate care se regăseşte pe pagina de Facebook  şi pe Twitter face referire la anunţul oficial prin care se admite publicarea unor informaţii false de către o „entitate necunoscută” folosind canalele agenţiei. Mai mult, faptul că site-ul agenţiei este inaccesibil la nivel global  poate confirma că activitatea QNA este suspendată.

Arab_Gulf_States_english
sursa: wikipedia

Între timp, Doha este în haos după ce cinci state din regiune şi-au retras diplomaţii şi au închis frontierele pe toate liniile, transmite BBC.

În plus, repercusiunile economice au apărut deja: preţul petrolului a crescut, compania aeriana Qatar Airways şi-a suspendat toate zborurile către Arabia Saudită, iar Dubai Emirates Airline şi Flydubai şi-au suspendat pe termen nelimitat zborurile către Doha.

Despre atacul cibernetic puteţi citi AICI.

Contributor: Mihaela Pană

 

Lasă un răspuns